Meet the composers Jan Bosveld & Thomas Doss

Jan Bosveld en Thomas Doss krijgen tijdens het Fanfare Repertoire Festival de BUMA Blaasmuziek Award. Deze onderscheiding wordt op zaterdagavond 30 november uitgereikt tijdens concerten van Fanfare ‘Bereden Wapens’ o.l.v. Harold Lenssen en het Gelders Fanfare Orkest o.l.v. Ivan Meylemans in de concertserie HRFSTWND.
De Buma Blaasmuziek Award wordt jaarlijks toegekend aan een componist die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de blaasmuziek in Nederland en daarbuiten. De selectie en voordracht van kandidaten vindt plaats in nauw overleg met het Repertoire Informatie Centrum.
Thomas Doss ontvangt de internationale BUMA Brass Award en Jan Bosveld de BUMA Blaasmuziek Award.
Ab Nieuwdorp, bekend als presentator van radioprogramma De Klassieken op NPO Radio 4, zal beide componisten bevragen; Waarom hebben zij deze onderscheiding verdient? Hoe zijn ze op deze plek gekomen? Wat vinden ze van hun werk? Waar komt hun hart voor de blaasmuziek vandaan?