Nieuws

Vierde editie Fanfare Repertoire en Netwerkdagen

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 november 2021 organiseert de stichting CRON de vierde editie van de Fanfare Repertoire en Netwerkdagen in theater Veluvine in Nunspeet en Musidesk in Deventer. Wederom een prachtig weekend in het teken van fanfaremuziek.


Jonge musici, nieuwe werken, componisten en actuele vraagstukken krijgen in het weekend een podium. Op vrijdagochtend in Deventer (Musidesk) zullen, in de sessie ‘meet de composers’, Harrie Janssen en Franco Cesarini hun werken toelichten en in gesprek gaan met geïnteresseerden. Tegelijkertijd dompelt het NJFO het jonge publiek uit Nunspeet en omgeving onder in de wereld van blaasinstrumenten. De verteller neemt het jonge publiek mee in het verhaal van Dries de Draak tijdens de voorstelling “HELP! De taart staat in brand!“. Een interactieve,- en beeldende voorstelling bomvol muziek en tevens een educatieproject ter promotie van blaasinstrumenten. Tijdens de netwerkbijeenkomst in de middag zullen verschillende partijen, waaronder Buma Cultuur, ingaan op interessante vraagstukken uit het publiek.
De dag wordt afgesloten met een ‘composers diner’ ter ere van de te huldigen componisten.

Op zaterdag 27 november trapt Chris Derikx af met een sessie over de historie en de bezetting van het fanfareorkest. Met het CRON-gelegenheidsorkest zal Derikx repertoire demonstreren, toelichten en instrumentarium ter discussie stellen. Aansluitend snijden Andries den Haan en Roel van Raaij opnieuw actuele onderwerpen aan tijdens de inmiddels fameuze tafelsessie ‘ De Fanfare draait door’.
In de middag wordt er aandacht besteedt aan nieuw repertoire. David uit Oosterwolde o.l.v. Anne van den Berg brengt nieuwe werken ten gehore die in het teken staan van kerst en het liturgisch jaar. Daaropvolgend speelt het CRON-gelegenheidsorkest o.l.v. Chris Derikx tijdens de ‘reading session’ o.a. een aantal verplichte werken van het ONFK en WMC.

Het weekend wordt afgesloten op zaterdagavond met het HRFSTWND-concert. Deelnemende orkesten Concordia uit Meterik en Psalm 150 uit Dinxperlo brengen een divers programma met o.a. werken van de Buma Awards winnaars. De presentatie is in handen van radiopresentator Ab Nieuwdorp.

Wij heten alle belangstellenden graag welkom in het weekend van 26 & 27 november 2021. Binnenkort gaan de kaarten in de verkoop. Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met info@stichtingcron.nl 


Terug