Nieuws
Maak kennis met Het Fanfareorkest
Op 17 juni wordt in het Openluchtmuseum Arnhem een Fanfare Erfgoeddag georganiseerd.

Verslag Fanfare Repertoire en Netwerkdagen 2022
Een terugblik op de lustrum editie van november 2022. We kijken terug op een geslaagd, inspirerend en muzikaal weekend.


Fanfare muziek in de schijnwerpers
De Fanfare Repertoire- en Netwerkdagen Iedereen is het laatste weekend van november 2022 welkom om zich drie dagen lang te laten inspireren door de nieuwste composities voor fanfareorkest, door componisten uit binnen- en buitenland en prachtige concerten door toporkesten van Nederlandse bodem.


Fanfare Repertoire en Netwerkdagen met toporkesten
De lustrumeditie van de Fanfare Repertoire en Netwerkdagen van 25 t/m 27 november staat in het teken van veel nieuwe en bijzondere composities door toporkesten. De vijfde editie vindt zowel plaats in Deventer/Bathmen als in Veldhoven en wordt georganiseerd door Stichting CRON in samenwerking met Musidesk Rijnbrink en de Brabantse Bond van Muziekverenigingen. Met uitgebreide informatie sessies, veel nieuw repertoire en de uitreiking van de Buma blaasmuziek awards 2022 wordt het een interessant weekend voor componisten, dirigenten en alle liefhebbers.

Lustrum editie Fanfare Repertoire en Netwerkdagen
Na een uitgestelde maar zeer geslaagde editie in mei 2022 is het tijd om de vijfde editie van het festival te organiseren. Deze bijzondere editie wordt op twee verschillende plaatsen in het land georganiseerd en staat uiteraard in het teken van nieuw fanfare repertoire en de BUMA Blaasmuziek Awards 2022.

Fanfare WMC 2022
Het WMC staat voor de deur. Op donderdag 7 juli is de openingsparade van de 19e editie. We kijken uit naar alle cursussen, lezingen, bijeenkomsten maar bovenal veel mooie muziek.

Fanfare bijgeschreven in Inventaris Immaterieel Erfgoed
'Door de bijschrijving in de Inventaris Immaterieel Erfgoed hopen wij het fanfareorkest als specifieke orkestvorm met haar specifieke klankkleur te behouden voor de toekomst’, schrijft Jacob Dijkstra, beoefenaar van het immaterieel erfgoed Fanfareorkest.

De Fanfare in het Netwerk Immaterieel Erfgoed
Sinds 10 september jl. is de fanfare, als orkestvorm binnen een gemeenschap, bijgeschreven in het Netwerk Immaterieel Erfgoed Nederland. De basis van immaterieel erfgoed is dat het wortels heeft in het verleden, een praktijk in het heden en dat het gericht is op de toekomst. De fanfare is een levende cultuur die voortgezet wordt door een opeenvolging van beoefenaars. Het gaat van generatie op generatie, van persoon op persoon en dat willen we levend houden.
